сряда, 11 юли 2012 г.

Картинг писта Лаута става на 10 години


картинг писта
Картинг

Картинг новини

Картинг писта Лаута става на 10 години 

Тази година картинг писта Лаута – гр. Пловдив ще навърши десет години. Спортната конфигурация, която често е място на оспорвани състезания за начинаещи и професионалисти, където фенове на пистови мотори, професионални и аматьорски картове, състезателни автомобили и на АТВ-та мерят сили.
Всяка година се провеждат под различна форма демонстрации с професионални картове, мотори, които се "дърпат" по-права за призовото първо място и любовта на публиката. Освен това се измерват възможностите на АТВ-та по пистата от професионални пилоти. Най-бързите маниаци на пистата биват пуснати в стремглава надпревара с по-висок клас 280сс картове Sodi GT5.

Спортното съоръжение ‘Лаута”се разпростира на площ от 20 дка, с дължина 870 м и ширина 8 м, на правата 10.5 м. Оборудване е с иновативна измервателна уредба за време, трибуна с места за сядане 220 броя, озвучаване и коментаторска кабинка. Осветена е с осем прожекторни пилона, което дава възможност на работещите да карат и след заник слънце. На пистата всяка година се провеждат републикански и международни състезания, което я нарежда на едно от челните места сред спортните съоръжения, които допринасят за развитието на картинг спорта у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар